maanantai 28. syyskuuta 2009

27.9 TuomarinkartanoEilen oltiin maastojuoksukisoissa Helsingin Tuomarinkartanolla ja kisoihin osallistui myöskin Sentti. Kisat olivat samalla Helsingin seudun Kennelpiirin mestaruuskisat sekä Helsingin Vinttikoirakerhon mestaruuskisat, huh, onhan siinnä mestaruuksia kerrakseen. Keli oli mukava, kuivaa mutta tuulista. Vaan niinhän sitä sanotaan että keli on aina oikea mutta varustus väärä ;o)

Sentti oli siis kisoissa mukana, keltanokka noviisi kuten lähettäjänä toiminut Virpikin, huoltaja Hessusta puhumattakaan (viittaan tässä siis itseeni). Mutta kun ihmiselle on tuo puhumisen lahja kerta suotu niin sitähän pitää käyttää, ja kyllä käytettiinkin. Pitkään aikaan ole päässytkään kyselemään oikeen kunnolla mitään, on se vaan ihanaa opetella jotain oikeasti uutta.

Itse kisakonehan ei tilannetta tai kisakumppaneja hämmästellyt, mukaan vaan ja peli pystyyn. Alku- ja loppylämmittelyt ja jäähdyttelyt ovat ensiarvoisen tärkeitä tällaisessa lajissa jossa koira antaa maksimaalisen suorituksen lyhyessä ajassa ja loukkaantumisriski on aina olemassa. Sentti ja Luna ovat sisäistäneet tämän hienosti ja huolsivat toinen toisiaan.Arvonnassa Sentin pariksi alkuerään tuli toinen ekakertalainen, Onni, mutta ei haitannut kumpaakaan poikaa kokemattomuus. Kun viehe läks niin läksivät pojatkin. Hienosti juoksi tuo portugalinihme, alkuerästä komeat 245 pistettä (ja pakkohan sitä on paukuttaa henskeleitä että parhaat pisteet alkuerässä).

Finaalissa pariksi tuli sitten Kasper jolla oli alkuerien toiseksiparhaat pisteet. Jälleen lähtivät pojat ku hauki rannasta vieheen perään, Kaperin oikaistessa kasvoi välimatka Sentin ja vieheen välillä todella pitkäksi mutta niin vaan sitkeästi juoksi tuo pieni podengonpoikanen maaliin asti. Kerrassaan upea suoritus Sentiltä! Finaalipisteet olivat alhaisemmat, 214, yhteispistemäärän ollessa 459 ja SA. Mitalikolmikkoonkin Sentti vielä kipusi sillä mestaruuskisojen kolmas sija eli pronssimitali. Olikos se niin että kulta ja pronssi on niitä voitettuja mitaleja?Perinteiseen tapaan kun syynäillään noita taustatietoja niin huomataan että Sentti oli vieläpä joukon juniorikin, ikää vaatimattomat 1,4 vuotta. Tästä linkistä löytyy kaikki kisojen tulokset. Kisoissa oli mukana 10 pikku podengoa joista 6 urosta ja 4 narttua. Alkuerässä maalin asti juoksi 4 urosta ja 1 narttu, finaalista pisteet juoksi 3 urosta ja 1 narttu. Tämä ainoakainen tuloksen juossut narttu oli Tähtitaivaan Helmi (hehkutetaan nyt heti että Viton sisko, ei siis ihme että onkin niin ihana) joka samalla oli ainoa sileäkarvaisten edustaja finaalissa, kaksinkertainen edustustaakka siis. Ohessa Luna haistelee että siellä se pupu on, haistan kyllä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti