sunnuntai 13. syyskuuta 2009

12.9 Tallina ja 13.9 PorvooTämä viikonloppu menikin hyvin vauhdikkaasti kun tehokaksikko seilasi lauantaiaamuna Tallinaan. Kiitos Samille kuskin tehtävien hyvästä hoidosta, olimme ajoissa satamassa ja illalla oli kuski jo odottelemassa terminaalin edessä.

Lauantaiksi oli luvattu hyvin epävakaista säätä, ja kun liikkeellä oltiin ilman auto päänvaivaa aiheutti mukaan otettavan varustuksen määrä. Kyllähän yhteen reppuun uppoaa uskomaton määrä tavaraa (ja vaatteita), mutta hämmästyttävän nopeasti se repun painokin nousee. Reuppuun sain tungettua välttämättömien koiratarvikkeiden lisäksi aikas täydellisen vaihtokerraston, takin, hanskat, pipon, huivin... Kirpille fleecepuvun jos sattuisi pikkulikka kastumaan niin ei kuitenkaan tulisi vilu. Häkin sijasta otin Kirpille laukun joka hiukan olisi kevyempi kantaa.

Laivamatka meni hienosti. Kakarat olivat hipihiljaa vaikka ohitse meni kaikenlaista kansaa. Ihan suunnitellusti lähdimme sitten kävelemään terminaalista kohti näyttelypaikkaa jotta koiratkin päsisivät jaloittelemaan oikein kunnolla laivamatkan jälkeen. Puolessavälin totesimme Virpin kanssa että kyllä se aurinko sen verran tehokkaasti paistaa ettei voi muta kuin pysähtyä ja ottaa takkai pois. Ja kun pääsimme perille näyttelyalueelle oli keli edelleen yhtä lämmin ja aurinkoinen.

Sentti esiintyi vuorollaan oikein hienosti, niin pöydällä kuin maassakin. Ja tuomari tykkäsi :o) Tuloksena kaikki mahdollinen eli junnu sertti ja junnu rop ja PU-1. Kira puolestaan ei esiintynyt parhaalla mahdollisella tavalla. Kuten tuomarikin laittoin arvosteluun "saisi esittää itsensä paremmin liikkeessä". Juoksut ovat nyt toisella kertaa vaikuttaneet huomattavasti voimakkaammin kuin ensimmäisen kerran tammikuussa. Kiralle kuitenkin sertti ja PN-1. Sitten olikin ekakertaa rop kehässä vastakkain Sentti ja Kira, ja kyllähän Sentti niin hienosti esiintyi että keltapunainen ruusukehan tuli Virpille käteen. Lämpimät onnittelut Virpille ja Petelle! Hiukan meidän oman kehän jälkeen alkoikin sittten satamaan. Ja satoikin hetken aikaa oikein kunnolla. Onneksi meillä oli tarpeelinen sadevarustus mukana niin itsellemme kuin koirillekkin joten ei se mitään.

Jäimme sitten ryhmäkehiin jotka alkoivat, hämmästyttävää kyllä, hieman etuajassa. Ryhmät etenivät ihan reippaasti. Ensin Sentti ja Virpi kävivät 5-ryhmän kehässä jossa ei sen enempää huomiota tuomarilta tullut. Junior best -kehässä oli sitten niin paljon osallistujia etteivät kaikki meinanneet edes mahtua kehään. Ja epäselväksi jäi ainakin minulle että millä perusteella koirat oli jonoon laitettu, ei anakaan koon mukaisesti tai roturyhmien. No, Sentti oli ihan viimeisten joukossa mutta reippaasti jaksoi pikkumies esiintyä vielä tässäkin vaiheessa. Ei tullut tässäkään ryhmässä sen enempää huomiota mutta hienoahan se oli kahdesti käydä ryhmäkehässä samassa näyttelyssä.Kyllähän tässäkohtaa oltiin me ihmisetkin aikas poikki, mutta ei muutakun tossua toisen eteen ja kohti satamaa. Matkan varrelta käytiin hakemassa Heseltä pientä iltapalaa ja ei muuta kuin terminaalin kahvioon syömään. Nam, olihan muuten hyvää. Ihan samalla tavalla kuin näyttelyssä sateen lomassa nautittu kahvi ja piirakka, kyllä maistui hyvälle.

Kotona oltiin taas puolenyön aikaan. Ja kello soimaan ajoissa seuraavaa reissua varten.

Onneksi Porvoossa podengot olivat kehän viimeinen rotu niin ei ihan kukonlaulun aikaan tarvinnut kuitenkaan herätä. Puolenpäivän jälkeen oltiin taas pelipaikalla ja täytyy sanoa että kyllä keli suosi meitä kun aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta.

Tällä kertaa Sentti tuli luokassaan toiseksi, tuomari perusteli ratkaisuaan turkin laadulla. PU-kehässä Sentti tuli niinikään toiseksi ja sai vara-sertin. Kira oli nuortenluokassa ainoa narttu, sai erin ja sijoittui PN-kehässä toiseksi ja sai myöskin vara-sertin. Rop koira oli tänään Väinö, joka sai ensimmäisen serttinsä. Onnittelut Annalla ja Väinölle!

Ja sitten ei muuta kuin kohti kotia. Ja saunaan. Onneksi ensi viikonloppuna ei sitten olekkaan mitään, ainakaan minulla ;o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti