sunnuntai 16. elokuuta 2009

15.8 podengojen erikoisnäyttely, MustialaTämän vuoden erikoisnäyttelyyn oli ilmoittautunut ennätykselliset määrät jokaista podengo muunnosta, pieni karkeita karvan vajaa 40kpl. Mahtoiko ryntäyksen takana olla tuomari joka oli Portugalilainen Rui Oliveira, mene ja tiedä.

Oli aivan mahtavaa katsella kilpailuluokkia kun siellä todellakin oli kilpailua, paras uros kehässä 7 ja paras narttu kehässä huikeat 10 koiraa. Upeeta! Toivottavasti tämä ei jää ainutlaatuiseksi vaan jatkossakin nähdään todellisia kilpailuluokkia.

Pentuja oli ilmoitettu yhteensä 6 joista uroksia kaksi ja narttuja neljä. ROP-pentu oli kaunis brittituonti Hulmility King of Chaos, jolla onkon takana jo useampi ryhmäsijoitus, ja VSP-pentu Bem Haja do Vale Negro (P-tuonti). Onnittelut molempien taustajoukoille!

Junnu-uroksia oli neljä, joista yksi P-tuonti ja loput kolme kotimaisia. Tuomari antoi jokaiselle EH:n, ainakaan Sentin arvostelusta ei selkeästi käy ilmi että miksi. Mutta Sentti esiintyi hienosti, häntä heilui ja hauskaa oli, tuloksena EH/2. Luokkavoitto Hirsituvan Elosalamalle.

Nuortenluokassa oli vain kaksi urosta joista toinen brittituonti. Edelleen "vain" EH:ta tarjottiin ja arvelinkin tässä vaiheessa että pienten karkeiden arvostelut on nopeesti ohi jos linja säilyy samanlaisena loppuun asti. Luokkavoitto Sandeisan Galanteadorille.

Avoimenuroksia oli ilmoitettu kolme joista yksi oli jo valioitunut eli kilpaili valioluokassa. Jäljelle jääneistä kahdesta uroksesta toinen oli P-tuonti. Molemmat urokset saivat ERI:n ja luokkavoittaja Belmex Namorisco myöskin SERT:n. Onnittelut Hugolle ja Annalle ensimmäisestä sertistä!

Hyvin harvoin esitettävässä käyttöluokassa oli yksi uros, Faidros Honesto, jolla onkin upeat käyttötulokset kuten KVA-m sekä SMM-07. Tuloksena ERI/1 ja lopuksi PU-2.

Valioluokassa olikin sitten kisaamassa kuusi koiraa joista vain yksi P-tuonti ja loput olivat kotimaista kasvatustyön tulosta. Neljä koiraa saivat ERI:n ja kaksi EH:n. Luokkavoitto upeasti liikkuneelle Irezumi Nascer do Solille.

Paras uros -kehässä olikin sitten kisaamassa 7 koiraa ja olihan sitä hieno katsella kun kaikki esittivät parastaan. PU-1 oli valioluokan voittaja joka samalla voitti käyttöluokassa kilpailleen suuresti menestyneen isänsä. Aivan huikea voitto! Onnittelut Oliverille ja Mimorille! Koska kaikki PU-kehässä sijoittuneet olivat jo valioita jaettiin SERT ja V-SERT avoimenluokan koirille jotka olivat ainoat ERI:n saaneet ei-valiot.

Junnunartuissa oli neljä narttua joista kaksi P-tuontia. Toinen Kira ja toinen Kiran siskopuoli Hipsu. Tämä oli ainoa kerta kun tytöt kisasivat samanaikaisesti junnukehässä, sillä Kiralle tämä oli viimeinen ja Hipsulle ensimmäinen kerta. Hienosti meni molemmilla, Kira ERI/1 ja PN-3 eikä Hipsu kauas jäänyt ERI/2 ja PN-4. Hieno aloitus Hipsulla, onnittelut Arjalle ja Karille!!! Kaksi muuta junnua sai EH:n.

Nuortenluokassa narttuja oli kaksi, molemmat kotimaisia. ERI kummallakkin sekä PN-1 ja PN-2 sijoitukset sertteineen. Lämpimät onnittelut molemmille nuorille neideille taustajoukkoineen.

Avoimessa oli viisi narttua joista peräti neljä tuontia ja kaikki Portugalista. Kahdelle ERI ja lopuille EH. Luokkavoittajaksi Filete do Vale do Cutileiro.

Valioluokassa taasen oli neljä narttua joista vain yksi tuonti, Deco. Kolme ERI:ä ja yksi EH. Deco sijoittui luokassaan toiseksi vaikka karvaton onkin, luokkavoittoon Sandeisan Encanta.

Vateraaninarttuja oli ilmoitettu neljä mutta kehään tuli kolme. Kaksi EH:ta ja yksi ERI. Luokkavoitto Hirsituvan Kanervalle joka oli samalla ROP-veteraani. Onnittelut Eijalle!

Paras narttu -kehässä oli huikeat 10 kisaajaa!!! Uskomatonta! Harvinaista herkkua katsella näin isoa paras narttu -kehää. Tuomari teki hyvin nopeasti ratkaisunsa ja kätteli kaikki vanhemmat nartut ulos junnu- ja nuortenluokan narttujen jäädessä jatkamaan kisaa. Kaksi ensimmäistä sijotusta siis nuortenluokan nartuille ja junnuille kolmos ja nelos pallit.

ROP-kehässä olivat sitten vastakkain valioluokan uros sekä nuortenluokan narttu. Oliver esiintyi ja liikkui upeasti ja olikin itseoikeutetusti ROP. Onnittelut Mimorille sekä kasvattajille Tuijalle ja Petelle. Mahtava voitto, ROP 39 podengon joukosta!

Kun tällainen nippelitiedon kerääjä olen niin laitetaanpa hiukan esille. Mukaan oli siis ilmoitettu 39 podengoa jotka jakaantuivat seuraavanlaisesti, uroksia 16kpl ja narttuja 23kpl. Pentuja yhteensä 6kpl joista 2 urosta ja 4 narttua. Uroksille 7 ERI:ä ja 8 EH:ta, nartuille 10 ERI:ä ja 8 EH:ta. 39:stä podengosta 24kpl on kasvatettu suomessa mutta vain viidellä molemmat vanhemmat on suomessa kasvatettuja. Ja näistä viidestä vain kahden emä on kasvattajan oma kasvatti.

Paikalle olivat saapuneet myöskin Unto ja Annakaisa sekä Johanna. Unto oli ai-vannnn yhtä ihana kuin viimeksikin. Vaikka Sentti on jo iso-poika niin kunnon paini Sentin kanssa ei hirvittänyt Untoa vaan peli alkoi. Viivi piti myöskin omaltaosaltaan huolta ettei kukaan päässyt Untoa kiusimaan (suussa olleet valkoiset karvat tosin hävitettiin nopeasti). Ja kun aikansa on pelattu ja painittu, voikin ottaa rennosti.Ja kun näyttelyssä ollaan, vaikka ei vielä kehään asti päässytkään, niin pitihän Untonkin päästä poseeraamaan.Ja sitten poseerasivat siskokset Unto ja Kira.Kiitos kuvista Annakaisealle ja Johannalle, sekä keskimmäisestä kuvasta kiitokset Tiialle. Kiitos myöskin Annakaisalle ja Johannalle että lähtivät ajelemaan Hirvensalosta Mustialaan Untamon kanssa. Kiitos Eijalle tyttöjen handlauksesta. Ja Juhollekin kiitokset vielä kertaalleen vetoalustan modifioinnista. Nyt on vetoalustan testaus sekä koeolosuhteissa (parkkipaikalla) että käyttöympäristössä (Mustiala) suoritettu, joten voidaan sanoa että modofiointi on validoitu ja Itävaltaan voidaan lähteä turvallisin mielin. Validointiraportti julkaistaan myöhemmin. Ja kiitos myös Virpille joka on osannut ja jaksanut työstää Sentin loppumatonta podengo-energiaa. Todelliset tulokset ovat vielä edessäpäin.

Tiistaina SE sitten alkaa. Matka, reissu, taival, seikkailu, kärsimys (tai miksi sitä kukin sitten kutsuukaan) kohti Itävaltaa. Virpi on hyvä ihminen ja on jo pakannut mutta minä vasta aloittelen (eli en ole pakannut vielä mitään), kun eikös se suunnittelu ole tärkeetä? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Rehellisesti sanottuna, jännittää ihan hirveesti! Toivottavasti kuulumisia saa päivitettyä matkanpäältä, jos ei, niin sitten yhteenveto (kilometrin pituinen) puolentoista viikon päästä.

3 kommenttia:

 1. Onnea hyvästä menestyksestä erikoisnäyttelyssä!! Ja hauskaa tulevaa reissua Itävaltaan!!!

  Niina

  VastaaPoista
 2. Onnittelut tyttöjen menestyksestä ja kertakaikkisen ihastuttavan Unton löytämisestä. Olit kerännyt mielenkiintoisia tilastotietoja osallistujista! Onnea ja menestystä Itävaltaan.

  Anna + Hugo

  VastaaPoista
 3. Onnea... Itseltäni jäi karkeiden pienten kehä kokonaan näkemättä, kun piti kiiruhtaa takaisin Mäntsälään sukupippaloihin :(

  VastaaPoista