sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

18.4 Sillamae, Viro sekä muuta mukavaa :o)Viime viikonloppuna olimme jälleen Virossa, nyt kohteena oli Sillamaen kansallinen näyttely. Lähdimme reissuun perjantaina 17.4 puoliltapäivin Samin ja Kiran kanssa Decon ja Millin jäädessä Mimorin luokse hoitoon. Tallinasta suunnistimme uuden navigaattorin suosiollisella avustuksella kohti Narva-Joensuuta joka sijaitsee aivan Viron itärajalla. Ajomatka meni hyvin, n. 200km matkalla bongasimme 5 poliisipartiota joten matkavauhti oli juuri rajoituksien mukainen eli enimmillän 90km/h.

Yösijan olin varannut meille Meresuu Spa Hotellista Narva-Joensuusta joka sijaitsee Narvan kaupungin vieressä. Hotelli oli todella hieno eikä varmasti kovinkaan vanha ja sijaitsi n. 100m päässä rannasta. Silmänkantamattomiin upeaa hiekkarantaa jolla Kira olisi niiiin kovin mielellään hiukan irroitellut. Muu ympäristö sitten olikin hiukan eritasoa. Jokainen tönö oli rakennettu erimateriaalista ja aivan erilaiseksi, ei puhettakaan suomalaisista arava-omakotitalo-helvetistä. Hotelliin kirjautumisen jälkeen lähdimme ajelemaan Narvaan ja etsimään syömäpaikkaa. Matkan varrella oli mm. toisen maailmansodan aikainen tankki, todella huonokuntoisia hautausmaita, kultakupolisia kirkkoja sekä Venäjän raja.

Palatessamme aamiaiselta lauantaiaamuna oli Kira järjestellyt pienen ylläripyllärin. Vaikka likka oli häkissä niin jollain aivan uskomattomalla tavalla oli onnistunut keplottelemaan läppärin virtajohdon häkkiin ja pureskellut sen kahdesta kohdasta rikkipoikki. Tälläkertaa kohteena oli muuntajan ja töpselin välinen osuus joten uuden hommaaminen ei tuottanut vaikeuksia.

Näyttelypaikkana oli jonkinlainen urheilukeskus jossa siis oli kaksi pientä hallia. Alunperin meillä piti olla tuomarina Unkarilainen setä mutta kehässä olikin Venäläinen täti. Mutta ei haittaa, täti tykkäsi Kirasta ja antoi kaiken mahdollisen eli Kirasta tuli nyt sitten Eestin juniorivalio! Ryhmäkehiin emme jääneet vaan lähdimme ajelemaan samantien Tallinaan. Alunperin meillä oli paikat klo 21 laivaan mutta onnistuimme ihan viime minuuteilla muuttamaan paikat klo 17:30 laivaan. Olimme auton kanssa lähtöselvityksessä kaksi minuuuttia ennen sulkemista :o)

Kaikella kivalla on aina loppunsa joka realisoitui tälläkertaa oksentamisena. Reissusta elpyminen ei meinannut millään onnistua ja sitten puolen yön jälkeen aloinkin oksentelemaan. Ja tätä jatkui koko sunnuntaipäivä. Vasta maanantai iltana pystyin syömään ja juomaan jotakin pientä. Joopa-joo, vaikka sitä kuinka yrittää olla reissuilla varovainen tuon syömisen kanssa niin ain ajoskus sitten tulee näitä ylläreitä. Onneksi nyt ei kuitenkaan joka kerta.

Kuvia reissusta en nyt laita tänne ollenkaan vaan niitä voi käydä katsomassa nettialbumissa. Kuvat ovat pääasiassa Narvan kaupungista.

24.4 oli valtakunnallinen koiranpäivä jonka johdosta Helsingin Seudun Kennelpiiri järjesti koiramaisen tapahtuman Tuomarinkartanon vinttikoiraradalla. Ohjelmassa oli rotuesittelyjä, juoksuttamista käsivieheellä, makkaraa, agility ja toko-näytöstä sekä Hannes Lohen ryhmä joka otti näytteitä ilmaiseksi. Kävimme Virpin ja Sentin kanssa antamassa näytteet, Decoltahan näyte on jo otettu joten nyt oli Kiran vuoro. Kiralla ei tuo näytteenottaminen sujunut ihan putkeen. Näytteenottaja sanoi heti että onpas pienet suonet ja hetki siinnä sitten menikin että se suoni sieltä löytyi. Hiukan Kira siinnä sitten liikahti ja niinhän se neula sieltä sitten lähti pois ja uusinta näytteistys toisesta jalasta. Muttaa kyllä vaan niin hienosti meitin pikku Kirkkendaaleri oli että oikeen ylpee olen.

Ja sitten lähdettiin porukalla vielä viereiseen koirapuistoon hiukan irrottelemaan. Sentti keskittyi irrottelemaan juoksemalla ja Deco haukkumalla. Meno oli kyllä ajoittain huimaa ja kaikilla oli kivaa, niin koirilla kuin ihmisilläkin.

Tänään taasen oli podengotreffit Heikinlaaksossa. Keli oli mitä mainioin ja paikalle tuli kymmenkunta podengoa. Taisi olla eka kerta kun enemmistö osallistujista oli karkeita. Niin Deco kuin Kirakin nautti taas täysillä, Kira asiallisemmin ja Deco tuttuun tyyliinsä kommentoiden kaikkea ja kaikkia. Paikalla oli myöskin Kiran siskopuolikas Hipsu joka on kehittynyt oikein nätisti. Sentti ei ollut tälläkertaa mukana menossa koska oli esiintymässä Lahdessa tuloksella EH/2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti