perjantai 29. tammikuuta 2010

Sentti yökylässä ja Decon raportti



Tänään meille tuli yökylään Sentti, joten taas on riittänyt vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ei päässyt Sentti kunnolla edes sisälle kun Kira oli jo jalassa roikkumassa. Ja siitä lähtien onkin sitten juostu ja painittu. Nyt alkaa onneksi jo meno hiljenemään ja varmasti rauhoittuu kunnolla keskiyöhän mennessä.

Sentille on kasvanut oikein kauniin värinen tumma karva. Harmi vain että (jälleen kerran) kamerassa oli jokin omalaatuinen asetus ja kaikista kuvista tuli oranssin sävyisiä. Mutta jotakin nyt näistäkin näkee.







Tänään tuli sitten vihdoin ja viimein Decon ruumiinavausraportti joka olikin sitten peräti kolmen sivun pituinen. Aika vähän tällainen maallikko mitään tästä pitkästä raportista ymmärsi ja meinaankin soittaa patologieläinlääkärille saadakseni hiukan suomennosta. Bakteriologisia viljelyjäkin oli tehty peräti kuusi erilaista. Ja onpa tämä raportti lähetetty tiedoksi myös Etelä-Suomen lääninhallituksen läänineläinlääkärille sekä Kirkkonummen kunnalliseläinlääkärille. Ei kyllä ennen ole mennyt... Kuolinsyyksi raporttiin oli kirjattu verenmyrkytys ja päälöydökseksi akuutti, erittäin voimakas verinen suolistotulehdus. Verenmyrkytykseen viittasi myös kaikista sisäelimistä löytynyt puhdas E. coli kasvusto sekä suolesta löytynyt runsas C. perfringes kasvusto. Tämän ylikasvun arvioidaan johtuvan esim. ruokintamuutoksesta, antibioottihoidosta tai suoliston liikkeen vähentymisestä, tosin usein altistava syy jää epäselväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti