torstai 16. elokuuta 2012

Maastotreeneissä taas


Tiistaina käytiin taas Hyvinkäällä maastotreeneissä ja harjoittelemassa olivat Laku, Penni ja Sentti. Tällä kertaa kaikki juoksivat yksinään.

Lakun kanssa ollaan kotosalla treenailtu vapavieheellä satunnaisen säännöllisesti lähtöjä ja vieheen tappamista. Ja kun saatiin yksi (monista) juoksukopista fiksattua sopivan kokoiseksi ollaan nyt harjoteltu koppa päässää. Ihan hyvin on kotitreenit menneetkin, koppa ei ole ihmeemmin haitannut menoa ja vieheellekkin on jääty tappamaan.

Hyvinkäälle olin suunnitellut Lakulle treenin ekaa kertaa yksin juostavaksi, että miten likalla kantti kestää. Tavoitteena saada ehjä juoksu ilman kaveria ja vielä ilman koppaa kun niitä muitakin stressitekijöitä olisi vielä mukana niin paljon. Matkalla ei niin suurta väliä joten puoli kierrostakin riittäisi hyvin.

Lähdössä kun odotettiin vieheen liikkumista niin keskittyminen ei ihan ollut kohdillaan vaan kaikkia ääniä, ja erityisesti kelan vinkumista, piti kuunneella tarkkaavaisesti. Hyvin Laku kuitenkin lähti, ensimmäinen mutka meni hyvin mutta sittten suoran päässä ennen toista mutkaa loppui usko ja likka kääntyi takaisin. Ja sehän tietää että sitten juoksen minä :( Onneksi ei kovin pitkää spurttia tarvinut ottaa kun Laku taas bongasi vieheen ja jatkoi toisen kulman ohi. Sitten taas piti hiukan juoksuttaa minua mutta tälläkään kertaa ei tarvinut pitkälti juosta (onneksi).

Kolmannen kulman jälkeen Lakun annettiin saada viehe kiinni jota tappoikin ihan hyvin. Vaan sittenpä viehe lähtikin vielä uudestaan liikkeelle suoralla hetken matkaa ja taas sai Laku ottaa vieheen kiinni. Tällä kertaa tappamisen meininki olikin jo totisempaa ja kovasti yritti viedä viehettä mennessään.

Oli kyllä hyvät treenit Lakulle, pääsi kahdesti retuuttamaan viehettä ja juoksi kuitenkin ihan kivasti yksin.

Sentillä oli myös erinomainen treeni, juoksi hienosti alusta loppuun ja jokaisen kulman ilman aiettakaan pysähtyä. Hyvä hyvä!!!

Penni treenasi eka kertaa kopan kanssa ja hiukan se nuorta miestä harmitti. Pari kertaa jäi istumaan mutta sitten jatkoi taas. Vaikka omasta mielestään Penni onkin ratakoira eikä maastosankari :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti