sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Toukokuun touhujaToukokuu on jo puolessa välissä ja kaikkea on tullut tehtyä ja touhuttua. Näyttelyissä ei olla käyty vaan seuraava on vasta kesäkussa Minskissä jonne lähtee molemmat tytöt kera iki-ihanan Viton. Kira kylläkin kävi Sentin kanssa match showssa viime tiistaina, Kira pienissä aikauisissa ja Sentti pennuissa. Molemmat podengo-berlingot saivat sinisen nauhan, Sentti ei päässyt jatkoon mutta Kira poimittiin jatkoon ja sijoittuikin loppujenlopuksi sinisten toiseksi. Hyvä Kirppi!

Off road kolmikko on käynyt myös mittauksessa ja tarkkaakin tarkemmat mittaustulokset tulleepi tässä, Sentti 29,0cm, Deco 26,4cm ja Kira 25,0cm. Kaikki siis rotumääritelmän asettamissa rajoissa eli 20cm ja 30cm välissä. Aika hyvin olin tuon Kirpanderin koon arvioinut Decoon vertaamalla. Decohan mitattiin viime kesäkuussa tuloksella 26,5cm. Mittauksen jälkeen käytiin hiukan koiratarhassa päästelemässä ja mukaan menoon liittyi myöskin Hipsu. Ihan hirveen innoissaan ei Hipsu ollut menossa mukana ja kun välillä vielä tuli vettäkin taivaalta niin ehän se nyt ole pikkuprinsessalle sopivaa. Mutta on se Hipsuli vaan ihana!

Tänään tehtiin tyttöjen kanssa metsälenkki Virpin ja poikien eli Sentin ja Satkun kanssa. Satkuhan on iso ja komea saksanpaimen jonka kanssa Deco ei ollut aikaisemmin tehnyt tuttavuutta. Decon tavanneet tietävät että ääntä riittää ja pitkään. Olen nyt kotipihalla yrittänyt systemaattisesti karsia tuota turhaa kälätystä suihkepullon avulla ja tuloksia onkin havaittavissa. Ja koska Deco ei aikaisemmin ole Satkua nähnyt oli tiedossa lenkin alusta loppuun kestävä kommentointi joten ajattelin kokeilla miten tuo suihkepullo toimisi pihan ulkopuolella. Ensimmäisen minuutin jälkeen aikana Deco olikin sitten läpimärkä mutta rauhoittui hetki hetkeltä enemmän eikä noin viiden minuutin jälkeen enää huomioinut Satkua ollenkaan. Jätin suihkepulon autoon ja sitten lähdettiin metsään. Arvelin että tämä teho kestää ehkä kolmanneksen lenkin alusta mutta suureksi hämmästyksekseni Deco käyttäytyi kuin enkeli koko reissun (eli lähes puolitoista tuntia). Aivan upeeta. Seuraavaksi kokeilen minkälaisia tuloksia suihkepullolla saadaan koirapuistossa.

Milli on piristynyt taas todella paljon. Nyt kun talviturkki on ajeltu pois ja aurinko pääsee lämmittämään vanhoja luita kunnolla niin vanhakin nuortuu. Välillä juoksentelee pihalla kuin pahainen penikka.

Elokuista Itävallan reissua tulee jo nyt suunniteltua aikas paljon. Mitä kaikkea pitää pakata mukaan, moneenko kassiin ne kaikki laitetaan, monetko erilaiset kengät turneella tarvitaan, pakataanko teltta mukaan, otetaanko vetoalusta vai kaljakärryt... Huh huh, kyllä niin paljon on muistettavaa että varmaan puolet tarpeellisesta tavarasta jää väkisisnkin kotiin. Ja sitten ne on ostettava matkalta :o) Ohjelmassahan ON käynti kauppakeskuksessa joten Visa vinkukoon ja Masteri maksakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti