sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

10.04 RakvereAlunperin reissun oli tarkoitus olla ns. päiväreissu mutta kun popojen arvioitu arvosteluaika ei ollutkaan ihan päivän viimeisiä ja ajokelistä ei etukäteen tiedä niin reissuun lähdettiin jo edellisenä iltana. Treffit oli sovittuna viikkarin terminaalin viereen ja sieltä vankkureihin lastattiiin KirsiMaria & Minni sekä Arja, Hipsu ja Daphne. Itselläni oli reissussa mukana Unto. Tälläkertaa tavarapaljous ei päässyt yllättämään vaan taustapeilistäkin näki.

Yövyimme laivalla ilman sne suurempia kommelluksia. Mitä nyt pientä paniikin poikasta oli ilmassa iltapissan aikaan kun kannella olikin kunnon myrkytuulet valloillaan. Onneksi Unto on vanhaa merenkävijöiden sukua eikä tuuli estänyt merkkailua.

Aamulla ajoimme laivasta suoraan hotellin pihaan ja kävimme kunnon aamulenkillä koirien kanssa. Sitten hotelliin odottamaan että aamupalantarjoilu alkaa joka alkoikin n. 20 min etuajassa. Oli muuten kivaa olla ihan ensimmäisten joukossa, kaikkea tarjottavaa ainakin riitti ja kattaukset olivat vielä siistin näköisiä. Syötyämme ja juotuamme koko rahan edestä aloitimme varsinaisen matkan teon kohti Rakverea joka on reilu sata kilometriä itään Tallinasta. Taas kerran tomppa ohjasi ties mitä reittiä alkumatkan, mutta aikanaan kyllä päästiin sinne minne pitikin.

Näyttelypaikka oli ihan siisti ja nykyaikainen urheiluhalli jossa oli hämmästyttävän hyvin toimiva kanttiini ;o) Vessatkin olivat, ainakin alkupäivästä, ihan ok kunnossa.

Sekä Untolla että Minnillä oli molemmilla tilaisuus junnuvalioitua mikä toi kyllä oman jännitysmomenttinsa mukaan. Ensimmäisenä kehässä oli Unto joka saikin ERIn, ja sitä myöten sen viimeisen junnusertin valioituen näin ollen EE, LV, LT sekä BALT JMVA. Hieno pikku-ukko! Hipsu sai EH:n karvasta johtuen. Koomiseksi asian tekee se, että vähän ennen kehää juttelimme Arjan kanssa kuinka hyvät karvat sekä Untolla että Hipsulla on. Karkeeta eikä ole tarvinnut mitään erikoisia trimmaus tai nyppimis sessioita pitää. Ja sitten tuomari moittii Hipsun karvaa (ensimmäisen kerran), että pitäisi nyppiä pois :o) Heh, tää on tätä. Sitten oltiin vielä Unton ja Hipsun kanssa parikehässä, tuloksena KP ja lippu BIS kehään. Minni esiintyi upeasti, niinkuin aina, ollen ROP ja saaden kaiken tarvittavan tilpehöörin valioituen EE, LV, LT sekä BALT JMVA. Onnea! Arjan norwichi Daphne oli ROP (tietenkin) ja Viron sertti jäi nyt odottamaan sitä viimeistä kotimaan serttiä.

Sitten alkoivat isot kehät pyöriä lähes aikataulun mukaisesti, pisteet siitä. Ensin vuorossa oli parikehä jossa jouduimme popojen kanssa venäläisen maltankoiramafian ylenkatsomiksi. Spreijasivat lakkaa niiiiiiiiiin paljon että oltiin popojen kanssa ihan henkitoreissamme. Parikisan tuomaroi Tino Pehar Kroatiasta ja olihan se hienoa näyttää maltankoiramammoille perävaloja ja purjehtia popojen kanssa komeasti BIS-2 pallille. Siinnä sitten kättelin tuomaria monttu auki tohkeissani ja kun katsahdin alaspäin kehuakseni koiria niin Untohan se jo oli hypännyt Hipsun selkään kuivaharjoittelemaan. Hih, ei tartte podengot lisääntymisstrategioita kun on tuo astuminen niin verissä ;o) Juniorikehässä ei podengot saaneet huomiota mutta sitten 5-ryhmän ottanut August de Wilde iski silmänsä Minniin joka sijoittui upeasti RYP-4. Hienoa Minni!

Näissä tunnelmissa sitten ajeltiin kohti Tallinaa ja satamaa eikä matka olisi rattoisammin mennä. Tälläkertaa päästiin laivastakin ulos ilman ylimääräisiä odotteluja.

Kiitos taas mukavalle retkiseuralle mukavasta retkestä :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti