lauantai 18. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen ulkomaanretkiViime viikon perjantaina alkoi vuoden ensimmäinen reissu ulkomaille, ihan vaan tuohon etelään lähdettiin, Tartoon jossa oli kaksi kansallista. Reissukokoonpanona oli tällä kertaa nuorisojaosto eli Virpi ja Penni sekä minulla Buddy ja Lila jotka molemmat juuri päässeet junnuihin. Reisu oli myöskin junnujen eka, tai ainakin Buddyn kun onhan Lila reissanut Saksasta Veikkolaan viime keväänä.

Reissu alkoi Länsisatamass ahiukan kitkerällä mielellä kun laivamatkan alennuskuponki ei ollut mukana ja jouduttiin siinä lähtöselvityksessä sitten maksamaa yli puolet lisää. Tosin virkailijalla oli pari todell anäppärää ehdotusta kuten "käykää hakemassa kotoa" no joo tosiaan ajelen iltapäiväruuhkassa lähes 100 km 50 minuutissa... tai "onko teidän pakko matksutaa nyt?" ööö, no miks me nyt tässä oltais jos ei olis... Noh, palautetta on laitettu kyseiseen lafkaan ja ihan heti ei tohon purkkiin meitä enää saa, vaikka autokannen henkilökunta ja heidän toiminta ol iaivan fantastisen ensiluokkaista, pisteet siitä. Pisteet lähtee myöskin ohjelmavastaavale sillä ensin päästiin DJ Veskun keikalle nauttimaan upeasta koreografiasta ja välihuudoista sieltä sitten suoraan A. Tenkaisen keikalle. Että suorastaan kulttuurimatkalla oltiin ;)

Noh, ajomatka Tartoon meni hyvin, kun ensin oltiin taas Tartoon menevällä tiellä eikä Narvaan menevällä ;) Hurjia ohituksia muilla tiellä liikkujilla oli taas kerran ja niitä edelleenkin kaikkien näitten reissujen jälkeen jaksaa ihmetellä. Keli ei ollu tihanteellinen mutta olisi voinut huomattavasti huonompikin joten siitä ei valiteta ollenkaan. Hotelliin löydettiin hyvin ja iloksemme saimme ison huoneen jossa isot sängyt. Seuraavana aamuna tosin mielialaa alski jonnin verran heikko aamupalan taso, voinee todeta että mikä aamupala? Kyllä haikeudella muisteltiin Dortmundin aamupalaa ja kaikkia niitä tuoreita herkkuja sekä erinomaista kahvia.

Matkalla näyttleypaikalle sattui sitten se elämäni ensimmäinen kerta kun pitää ulkomailla pysähtyä poiliisien puhallusratsiaan. Olihan sekin tietty omanlaisensa kokemus. Kun ei ollut puhalluslaiteessa pilliä niin hetken jo pelästyin että pitääkö täällä olla omat pillit autossa... No ei onnekis tarvinnut vaan puhallus tehtiin hyvin vapaamuotoisesti sinne päin missä se aukko mittarissa oli, kun poliisi oli ensin itse siihen puhaltanut :)

No mutta aikanaa pääsimme sitten näyttelyalueelle ja reteesti pääsisäänkäynnin viereen eli käytettiin hiukkasen "polandpoland" taktiikkaa johon tutustuttiin aikoinaan Liettuassa. Numerolaput molemmille päiville saatiin taas infosta ja tällä kertaa ilman tuskallista ryysistä. Hyvin poikkeuksellisesti siis molempina päivinä podengot olivat heti päivänaluksi kehässä, lauantaina ensimmäisenä ja sununtaina toisena rotuna.

Launatain tuomarina oli Annette Bystrup Tanskasta, oikein ystävällinen ja mukava rouva jonka kehässä en ole ennen ollutkaan. Ensimmäisenä oli kehässä Buddy joka sai junnu-sertin ja oli PU-2 ja junnu-rop. Penni sai EE sertin ja vailoitui ollen myöskin ROP, Lila sai ERIn eikä muuta. Eli Buddyn ja Penni osalta saavutettiin tavoitteet lauantailta. Kehän jälkeen lähdettiin hiukan Lounakeskukseen kaupoille ja sitten hotlaan ottamaan pienet päikkärit. Tai ainakin minä otin. Ja iltapäivällä mentiin takaisin hrjoittelmaan isoja kehiä. Ryhmkehä ja junnukehä menivät ohi normaalilla läpikävelyllä mutta hyvää harjotusta taasen saatiin. Kuten on totuttu niin junnukehässä on todella paljon koiria ja niin nyttenkin, kahdessa osassa piti mennä että tuoamri ehti nähdä edes jotain esiarvostelussa. Aivan mahtavsti kyllä Buddy esiintyi isossakin kehässä vaikka jouduttiinkin jäämään ihan kaiuttimen eteen. Hieno nuorukainen!

Sunnuntaina oltiin samassa kehässä ja nyt tuomarina Juha Putkonen jonka kehässä olen ollut kerran aikaisemmin ja tykkäsin myöskin hänen koirien käsittelystä pöydällä. Buddy oli aivan mahtiesiintyjä, liikkui kehässä kuin äitinsä pitkällä remmillä esittäjän edellä, pöydällä jännitystä edelleen mutta kokoajan vähemmän. Buddyn tuloksena junnu-sert, junnu-rop, PU-1 ja ROP, Pennille PU-2 sija ja Lilalle eka junnu-serti ja junnu-VSP. Sununtain osaltahan Pennillä ei enää ollut mitään tavoitetta mutta junnujen tavoitteet täyttyivät nyt molemmilla eli junnu-serti.

Sitten ei muuta kuin kamat kantoon ja kohti Tallinaa ajamaan. Oli kyllä mahtavaa ajella vaihteeksi valoisaan aikaan vaikka ajoittain taivaalta tulikin lumentapaista mömmöä. Ensin pysähdyttiin Rocca Al Maressa jossa Virpi teki vuosisadan kaupat, sillä hinnalla piti ostokset mahtua autoon vaikka väkisin mutta eipä ollut ongelmia kun Voortilla ajaa, kaikki mahtuu kyytiin :) Tallinassa sitten päästiin seuraamaan poliisitoimintaa lähietäisyydeltä kun parkkihallissa oli ollut jokin kolaritilanne. Ihemtystä aiheutti se että vielä tunnin kuluttuakin kyseinen auto seisoi samalla paikalla hätävilkut päällä ja peili maassa vaikka poliisit olivat lähteneet paikalta jo pois. Stockmannin palvelusta on pakko sanoa muutama sana, menimme sisälle ja aloimme lukea opastetaulua että mitä osastoja on missäkin kerroksessa niin johan oli altaaikayksikön myyjä vieressä kertomassa että Seppälä on viidennessä kerroksessa ja siellä on -70% ale. Että ulkonäöen perusteellako asiakkaita luokiteltaisiin, ei kai?

Paluumatkalla ei kyllä herunut pisteitä laivan ohjelmavastaavalle sillä tarjolla ei ollut mitään muuta kuin fuusiojatsia ja hautajaismusiikkia. Matkan pelastus oli nakkikori :)

Kiitos taas kerran Virpille hienosta matkaseurasta, seuraavaa reissua suunitellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti