sunnuntai 15. elokuuta 2010

Pentuja !Nyt ne sitten syntyivät, yksi uros ja kaksi narttua. Sunnuntailapsia :o)

Kiran kanssa käytiin röntgenissä kun kasassa oli 58 vuorokautta ja kolmehan siellä oli niinkuin ultrassa jo arveltiin. Kaksi kuvaa otettiin ja lääkärisetä siinnä mittaili ja tutkaili, sanoi että isojahan nuo ovat mutta hän suosittelee että annetaan mahdollisuus luonnolliseen synnytykseen. Tähdensi kuitenkin tiukkaan että jos synnytys pitkittyy niin kauaa ei saa odotella vaan leikkaukseen pitää lähteä aikas nopeasti ettei tule yhtään menetystä.

Perjantaina sitten tippui lämmöt eikä vuorokauden kuluessa tapahtunut mitään, ei yhtikäs mitään. Hiukkasen jo hulestuin että totaalinen polttoheikkousko tässä nyt on käsillä kun lämpöjen tippumisesta meni jo reilusti yli 24h. Lauantai-iltana teki pesää muutaman kerran ja siinnä kaikki. Tässä kohtaan oli hermot aika riekaleina...

Sunnuntaiaamuna sitten alkoi jo hiukan tapahtua, ensimmäiset ponnistukset. Ponnistaa ja ponnistaa vaan mitään ei tapahdu. Röntgenin perusteella kaikki pennut olisivat tulossa takaperin... Toista tuntia ponnistelua ja tuloksena vain pussin vilahdus. Tässä kohtaa ei muuta kuin soitto YES:in päivystykseen, kamat kasaan ja kohti Viikkiä. Mietin että näinkö historia toistaa itseään sillä edellinen synnytys (lakelandinterrieri) alkoi juuri näin ja loppui leikkaussaliin, onnellisesti kuitenkin. No jonkin aikaa ajettuamme voin vain todeta että tämähän on liikkuva synnytysyksikkö sillä nyt se pentu tulee kuin tuleekin. Ja niin syntyi ensimmäinen tyttö Espoossa :o) Uskomaton likka. Eipä muuta kuin auto ympäri ja takas kotiin. Vaan seuraavapa ei suostunut odottelemaan ja niin syntyi toinenkin tyttö autoon, Kirkkonummella. Kolmas sitten malttoi odottaa että päästiin takaisin kotiin ja poika onkin aito Veikkolan vekara.

Ylimääräisestä autoajelusta huolimatta, tai juuri siksi, kaikki pennut ja emä voivat hyvin. Kira on mitä mainioin emä, hoitaa pentuja tunnollisesti ja maitoakin tulee hyvin. Pennut painoivat 200g - 175g eli aikas tasakokoisia keskenään, emään suhteutettuina kuitenkin aikas isoja kun emän säkä on 25cm. Että aika hienoa suoritus meidän pieneltä Kiralta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti