tiistai 16. helmikuuta 2010

14.2 Tallina KVViikonloppuna oltiin lyhyellä Tallinan reissulla. Kokoonpano vaihteli aikas monta kertaa ja lopulta reissussa olivat Unto ja Hipsu junnuissa sekä minä ja Arja. Nyt kun pakkasia on ollut aikas paljon ja noita laivoja on jäänyt tuonne jäihin useiksi tunneiksi seisomaan niin halusimme pelata varman päälle ja otimme lemmikkihytin koirille. Hiukan siitä tuli lisäkuluja mutta oli kyllä ihan mukavaa ottaa rennosti hytissä vaikka matka ei kovin pitkä olekkaan.

Hotellissa olikin muutama muukin koiramatkustaja meidän lisäksemme ja saimme iloksemme saunallisen kahden hengen huoneen. Alkuperäiseen hintaan eli 27 € koko huoneesta. Ei paha ;o) Yövyimme Hotelli Orussa joka sijaitsee Laululavan vieressä. Harmi vain että näyttely oli siirretty pidettäväksi Saku Suurhalliin. Hotelli oli ihan perushyvä, ainoa miinus (ja pitkä) tuli olemattomasta palvelusta ja ruuasta ravintolassa. Puolen tunnin odottelun jälkeen emme olleet saaneet edes ruokalistaa... Noh, ei muuta kuin kumijalka alle ja keskustaan. Siellä sitten saatiinkiin niin palvelua kuin hyvää ruokaakiin.

Sunnuntaina ajoimm ehyvissä ajoin näyttelypaikalle läpi rauhallisen Tallinan, paljon ei muuta liikennettä ollut. Onneksi. Kertaalleen piti navista huolimatta ajella oikean tien ohi, mutta kartalle päästiin takaisin ihan kivasti.

Tuomarina oli Puolalainen vanhempi herra mustat nahkahousut jalassa. Tuomarilla olikin koko arvosteluskaala käytössä ja kehäsihteeri jakoikin niin vaaleanpaunaista, punaista, sinistä kuin keltaistakin. Unto otti kehän aikas rennosti, hiukan pomppua alkuun ja sitten hampaat hihnaan kiinni. Seisominen meni ihan kohtuullisesti vaikka tuomari joutuikin hiukkasen pyörimään ympyrää että näki kaiken mitä halusi. Tuloksena kuitenkin eri ja junnusertti. Hipsulla ei ollu tparas päivä sillä ennne kehään bullterrieri hyökkäsi Hipsun niskaan. Onneksi mitään pahempaa ei ehtinyt tapahtua mutta kyllä säikähdys oli suuri niin Hipsulla kuin Arjallakin. Hipsun niska oli ihan märkä eli bulli kyllä ehti kiinni ottaa. Harmi etteivät ihmiset pidä parempaa huolta koiristaan vaan tällaisia vahinkoja pääsee tapahtumaan. Hysteerikkona minulla onkin tapana kantaa popoja sylissä tai boksissa näyttelyssä ettei vahinkoja pääsisi tapahtumaan.

Paluumatkalla olikin aikas väsynyttä porukkaa sillä päivä oli kyllä pitkä. Molemmat ensikertalaiset reissaajat kyllä käyttäytyivät oikein fiksusti koko ajan. MItään ylilyöntejä ei tapahtunut vaan junnut likkuivat erittäoin reippaasti. Hienoa. Laivassa meinaan oli sitten hyteissä niitäkin koiruuksia jotka eivät osanneet käyttäytyä vaan haukkua rätköttivät lähes koko matkan ajan. Harmi että koirien annetaan sillä tavoin räksöttää sillä se haukkuminen häiritsi meitäkin vaikka niin ollaan olevinamme koiraihmisiä. Miltä se kuulostaakaan ns. tavallisten ihmisten korvissa...

1 kommentti:

  1. Onnea Unton hienosta menestyksestä:)
    Ja olisit jättänyt vaan kirjoittamati tuosta koirien haukkumisesta laivalla...meillä voi tulla "riita", kun Riki alkaa haukkumaan laivalla:)..heh,heh..oikeesti enhän voi tietää etukäteen miten poitsu siellä käyttäytyy. Mutta toivon mukaan ei hauku:)

    VastaaPoista